Padling, Turberetninger
Kommentarer 2

Små stryk, stor glede – en kjærlighetshistorie

SURF. Kanskje ikke den råeste elvepadling verden har sett, men det er gøy å surfe på de små bølgene nedover elva.

SURF. Kanskje ikke den råeste elvepadling verden har sett, men det er gøy å surfe på de små bølgene nedover elva.

Så sitter vi der. På elva. En svak strøm trekker i packraftene, vi seiler stille mot de første små strykene, mens smilene våres lyser forventningsfulle opp i ansiktene. Det er ikke rare strykene. Men det er nok. Vi ler og gliser som to små unger. Så slipper vannet opp, elva blir bred og steinete, og vi må bære et par kilometer nedover elva. Vi vandrer mellom hvitstammete bjørker, smyger oss under grantrær og balanserer bortover rullesteinene langs elva. Så er det endelig nok vann igjen. Vi subber over en og annen stein, men det går. Dette går bra! Et lengre, uoversiktlig parti synfares fra land. Elva har delt seg, det er smalt og steinete, strømmen er sterkere, og vi må finne rett rute, sikksakke mellom stein og små valser. Det hadde blitt vanskelig i kajakk med alle steinene, men packraftene glir fint igjennom. Vi suges inn i det lille stryket på høyre side, padler hardt over mot venstre, lurer oss forbi det veltede treet og akselererer ned det siste stykket.

Det er ikke vanskelig. Det er ikke farlig. Men vi er så heldige at dette er jomfruelig nytt for oss, som følelsen av å sykle selv for første gang.

Vi er allerede forelsket i den lille elva og takker for det første, våte kysset.

LETT OPPAKNING. Den nye GoLite Jam 50 var i snaueste laget til packrafting, men det gikk med et nødskrik.

LETT OPPAKNING. Den nye GoLite Jam 50 var i snaueste laget til packrafting, men det gikk med et nødskrik.

RULLESTEIN. Lunsj i vannkanten.

RULLESTEIN. Lunsj i vannkanten.

PRINSEN PÅ ERTEN. Vi sover godt med packraftene som madrasser.

PRINSEN PÅ ERTEN. Vi sover godt med packraftene som madrasser.

2 Kommentarer

  1. Både ser og høres fantastisk ut! Kan jeg få spørre hvilken elv dette er? Har dere evt. tips/forslag til elver og små stryk i Oslo omegn som er egnet for packrafting? Gjerne for turer over et par-tre dager?

    • Mikkel Soya Bølstad sier

      Hei! Beklager seint svar, litt hektisk om dagen. Denne turen gikk langs Hjardøla fra Hjartølsvannet via Heddøla til Notodden. Det kan være litt grunt i Hjartdøla enkelte strekk, men ellers er det fint. Lierelva, Nitelva og Leira er muligheter for litt rolig padling på elv nær Oslo. Alle elvene har en foss eller tre som må bæres. Ellers har Finnskogen mange muligheter. God tur!

Legg gjerne igjen en kommentar