Barn og friluftsliv, Ting å gjøre
Kommentarer 2

Ti tips til tur i høstferien

HØSTFERIE. Høst er en super tid for friluftsliv. Og aller best med en kopp varm te eller kakao.

HØSTFERIE. Høst er en super tid for friluftsliv. Og aller best med en kopp varm te eller kakao.

Joda, jeg vet, ikke alle har høstferie. Men de fleste har i hvert fall en helg eller to ledig. Her kommer ti tips til turer og aktiviteter for barn og voksne i høstferien. Eller i en helg.

 1. Strandtur. Strendene ligger klare for kystvandring uten at man trenger å tråkke rundt i badegjester.
 2. Ugletur. Høsten er en fin tid til å oppleve ugler. Ungfuglene har stort sett dratt hjemmefra og de voksne markerer sine territorier mot inntrengere. Lyden av en kattugle i en mørk løvskog eller spurveuglas sang i solnedgangen, se det er høstmagi.
 3. Topptur. På klare høstdager er sikten god. Finn en stor eller liten topp i nærheten og nyt utsikten og en kopp kakao.
 4. Båltur. Litt bjørkenever, et bunt kvist og småpinner og et par vedkubber – et høstbål rummer mye turglede i seg.
 5. Gapahuktur. Nå som knott og mygg har gitt seg for i år, er det plutselig mye mer attraktivt å overnatte i gapahuk. Samle sammen ved, familie og gode venner og nyt høstnatta sammen.
 6. Flaggermustur. Mørket kommer tidligere, javel, men da får vi bruke det til noe. Hva med å dra ut i nattemørket for å se etter flaggermus, hvis de da ikke har gått i dvale for vinteren der du bor?
 7. Bærtur. Tyttebærlyngen strutter av røde, modne bær som ber om å bli plukket.
 8. Sopptur. Og er det labert med bær, venter kanskje soppen et sted nær deg?
 9. Fossiltur. Nå går det an å gå på badestrendene uten å virke alt for sær når man jakter på fossiler. Hvis man ikke har de tilgjengelig på andre steder, da.
 10. Juletur. Slapp av, vi har ikke tenkt til å begynne oppkjøringen mot julen allerede i oktober. Denne tiden er likevel fin til å samle inn småtterier som kan brukes i julepyntverkstedet i desember. Når snøen kommer er det for sent.

2 Kommentarer

 1. Gode tips for rolige turer i høstferien.

  Om et par dager er det tid for høstens første tur på beina, etter 8 uker med gips. Tror jeg velger tips 4 som første tur, selvsagt med kakao i koppen.

  Er været trivelig i helgen, så kanskje det blir en vestlandsversjon av tips 1: Raking av krabbe. Alt du trenger er et par kraftige lommelykter, noen til å holde lommelykten, en rive, en stor gryte og det er duket for krabbe fest på svaberget.

 2. Mikkel Soya Bølstad sier

  Raking av krabbe – den var ny, takk for tips, Jan Erik. Håper på en rapport på siden din, hvis det ender med krabbetur. Og gratulerer med å endelig få av gipsen, det må kjennes godt!

Legg gjerne igjen en kommentar