Rotekassa
Kommentarer 4

Hva kunne du tenke deg å gjøre hvis penger ikke var noen hindring?

For noen dager siden dumpet jeg over denne filmen på http://www.brainpickings.org/ og http://www.alastairhumphreys.com/ (begge nettsteder er forøvrig verdt en titt). I filmen stiller den avdøde filosofen og forfatteren Alan Watts (1914–1973) et tilsynelatende enkelt spørsmål: «What would you like to do if money was no option?».

Man kan kanskje fort tenke at dette er noe forenklet, banalt vrøvl. Men man kan også velge å se det som en oppfordring til å ta det første viktige skrittet i den retningen man ønsker å gå. Det er kanskje ikke der de store pengene ligger, i hvert fall ikke her og nå. Men som vår hjemlige filosof Arne Næss sa:

«Den forestillingen om levestandard vi har i dag involverer fantastisk mye som ikke trengs. Vi må legge oss på en lavere levestandard, men med like høy eller høyere livskvalitet. Det kan ta tid, men vi må gå i den retningen.»

Hva tror du?

4 Kommentarer

 1. Levnadsstandard ≠ livskvalitet.

  Med ett vanligt jobb är mängden fritid alltid begränsad, så om jag hade pengar skulle jag köpa mig tid och jobba mindre.

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Ja, filmen tar kanskje først og fremmest utgangspunkt i unge, nyutdannete – det er litt mer komplisert med oss som har ansvar for barn: Da blir økonomisk forutsigbarhet også en faktor. Men kanskje vi likevel kan foreta noen endringer?

 2. Takk for fin video!
  Jeg takket selv nei til jobb som journalist i 100 prosent stilling, for å jobbe med det jeg virkelig brenner for. Ett skritt på min riktige vei. Noen ganger tror jeg det er lett å bli fanget i en slags materialistisk trygghet. Og noen ganger av ting vi egentlig ikke trenger for å ha et meningsfullt liv.

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Høres spennende ut, Mari. Sitter litt i et glasshus selv hva angår tid, men har i hvert fall tatt det første skrittet.

Legg gjerne igjen en kommentar