Barn og friluftsliv, Turberetninger, Turmat, Villmarka rundt hjørnet
Skriv en kommentar

Farvel til posesuppene

HØSTGLEDE. Gyllent løv og brede glis.

HØSTGLEDE. Gyllent løv og brede glis.

Etter å ha lest blogginnlegget om en høstferie preget av jobbing og lite utetid kunne en kanskje få den tanke at høstferiens høydepunkt var en enkelt upretensiøs liten sykkeltur en stille ettermiddag midt i høstferien, og at vi resten av ferien henslepte oss til en stillesittende tilværelse innenfor husets fire vegger. Men helt så ille var det ikke. Vi fikk oss nemlig en tur til. En tur som lett kan karakteriseres som upretensiøs, den også, der vi gikk et par knappe kilometer innover i skogen hjemmefra. Leiren ble satt i skumringen bare noen få hundre meter fra hus og vei, akkurat langt nok vekk til at vi forsvant inn i vår egen verden da mørket spredde seg mellom furustammene.

Det var på denne turen at Sif trådte i karakter som familiens villmarkskokk. Om det var fordi hun var lei av frysetørret mat, couscous, ris, pølser, havregryn eller annen lite oppfinnsom turmat vet jeg ikke. Det jeg vet er at hun brukte det meste av ettermiddagen hjemme på å steke kjøttdeig, karamellisere løk, rive ost, skjære grønnsaker, lage pinnebrøddeig og mye mer, før hun pakket det hele i små bokser og poser. Med bestemt mine hevet hun lista for familiens framtidige gastronomiske utskeielser i det fri og serverte oss villmarkspizza over bålet senere på kvelden. At vi neste morgen i tillegg fulgte opp med engelsk inspirert frokost med egg, bacon, tomatbønner og pinnebrød innvarslet kanskje en ny tid – farvel til posesuppene.

[Vi stekte i et lokk. Hadde vi hatt et lokk på toppen ville pizzaene kanskje blitt enda bedre: Tursiden.net – Kunsten å steke med overvarme].

SAGING AV VED. Vi trenger mer ved enn bare til et kaffebål denne kvelden. Sif ordner opp.

SAGING AV VED. Vi trenger mer ved enn bare til et kaffebål denne kvelden. Sif ordner opp.

TURMAT. Sif gjør klar sine små pizzaer før steking på bålet.

TURMAT. Sif gjør klar sine små pizzaer før steking på bålet.

TURMAT 2. Sif går posesuppene en høy gang og steker villmarkspizza på bålet.

TURMAT 2. Sif går posesuppene en høy gang og steker villmarkspizza på bålet.

BÅLNATT. Å lene hodet bakover og skimte stjernehimmelen mellom ranke, røde furustammer, det er vill glede.

BÅLNATT. Å lene hodet bakover og skimte stjernehimmelen mellom ranke, røde furustammer, det er vill glede.

BÅLHYGGE. Vi varmer oss rundt bålet, mens månen kikker over skogkanten.

BÅLHYGGE. Vi varmer oss rundt bålet, mens månen kikker over skogkanten.

BÅLTENNING. Sif tenner morgenbålet med tennstål.

BÅLTENNING. Sif tenner morgenbålet med tennstål.

PINNE TIL PINNEBRØD. Sif gjør klar en pinne til steking av pinnebrød.

PINNEBRØD. Pinnebrød på tur er en klassiker. Husk å ikke vikle på for tjukke lag.

PINNEBRØD. Pinnebrød på tur er en klassiker. Husk å ikke vikle på for tjukke lag.

BÅLMORGEN. Siri steker pinnebrødet sitt med like stor glede som hun spiser det.

BÅLMORGEN. Siri steker pinnebrødet sitt med like stor glede som hun spiser det.

 

Legg gjerne igjen en kommentar