Barn og friluftsliv, Ting å gjøre
Kommentarer 2

Vill Gledes aktivitetsjulekalender 11. desember – interaktiv astronomisk kveldstur

VILL GLEDES JULEKALENDER. En iPad eller liknende er fin til interaktiv astronomisk kveldstur med barna. Men det går fint på gamlemåten også.

VILL GLEDES JULEKALENDER. En iPad eller liknende er fin til interaktiv astronomisk kveldstur med barna. Men det går fint på gamlemåten også.

Teknologien går framover med stormskritt. I dag vokser barn og unge opp og kan nesten ikke tro at foreldregenerasjonen ikke hadde mobiltelefoner eller bærbare PCer – vi er rene dinosaurer når vi snakker om lysbildefilm og LP-plater. Sånn er det bare. Men mye av teknologien er i og for seg bare videreforedling av velkjente tema, jeg mener, en iPad er da vel bare en forvokst hybrid mellom en telefon, en bærbar PC og en PDA? – Pøh, tenker jeg og søker meg lite imponert gjennom mylderet av apper.

Et stjernekart fanger min oppmerksomhet. Jeg installerer app’en og tenker at det var en fin greie, den må vi kunne bruke til noe. Og så oppdager jeg det. Stjernehimmelen. Stjernehimmelen i appen beveger seg når jeg snur meg.

1–0 til iPad’en.

Så står vi under stjernehimmelen og kikker opp, akkurat som foreldre og barn har kikket opp på stjernehimmelen og pekt ut stjernetegn og planeter i uminnelige tider. Det kunne vært fint og magisk i seg selv. Men jeg må bare innrømme det – å ha et interaktivt stjernekart mellom hendene setter en ekstra spiss på opplevelsen. Og jeg vet hvordan det vil gå om noen få år:

– Hæ? Hadde dere ikke stjernekart på telefonen da du var liten?

VILL GLEDES JULEKALENDER. Appen Starmap er genial til en kveldstur under stjernehimmelen med barna.

VILL GLEDES JULEKALENDER. Appen Starmap er genial til en kveldstur under stjernehimmelen med barna.

2 Kommentarer

  1. Pingback: 12 vinterferietips | Utetid

  2. Pingback: Utebursdag på vinteren – Vill glede

Legg gjerne igjen en kommentar