Rotekassa
Kommentarer 2

En vintersyklists frosne bekjennelser

VINTERSYKLIST I FULL MUNDUR. Med temperaturer ned mot tjue kuldegrader er skibriller og ullhals fint å ha

VINTERSYKLIST I FULL MUNDUR. Med temperaturer ned mot tjue kuldegrader er skibriller og ullhals fint å ha. Da er det faktisk godt og varmt å sykle om vinteren. Hvis det bare ikke var for tærne, da.

De siste ukene har jeg klikket meg inn på yr.no med lettere ambivalente følelser – en nærmest pervers glede ved å se temperaturen krype lenger nedover for hver dag, koblet med frustrert irritasjon over å se temperaturen krype lenger nedover for hver dag.

Av en eller annen grund er det gøy med kaldt vær. Jeg kan få en helt irrasjonell lyst til å pakke sovepose og liggeunderlag og ta turen ut i kulda (men det blir gjerne med tanken). Og det er merkelig nok morsommere å sykle i åtte–ti kuldegrader enn to. Det kan selvsagt henge sammen med at da er det forbaskede saltslapset stort sett pasifisert i kulda, og følelsen av å sykle i seig havregrøt dermed fraværende. Men en gnistrende kald morgen med gyllent lys på tretoppene og på Jonsknuten i vest er en fin start på dagen i seg selv.

Men som regel er det for tidlig på morgenen til å se gyllent lys på tretoppene og på Jonsknuten i vest. Da er det bare kaldt. Og mørkt. Det kan jo være artig, det også.

En stund.

Men du, nå er jeg litt lei. Det er også min høyre lilletå. Etter flere dager med temperaturer som har sneket seg nærmere og nærmere tjue kalde, har den nå est ut til dobbel størrelse og antatt en rødmusset farge. For tredje gang i vinter.

Så når jeg klikker meg inn på yr.no i kveld, er det overhengende sannsynlig at jeg håper på varmere temperaturer.

Bare ikke si det til noen.

2 Kommentarer

  1. Ja, tårna är ett verkligt problem vid vintercykling, men för min del får det ändå vara ordentligt kallt.

  2. Mikkel Soya Bølstad sier

    Ja, du har vært på noen tøffe overnattingsturer med sykkel i sprengkulda 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar