Barn og friluftsliv, Rotekassa
Skriv en kommentar

Marka24 – å tøye grenser sammen i Oslos bakgård

MARKA24. Forhåpentlig blir det ikke like gjørmete som på denne turen.

MARKA24. Forhåpentlig blir det ikke like gjørmete som på denne turen.

«Skynder du deg for mye, kommer du lett for sent til de gode opplevelsene» er en av levereglene i manifestet vårt. Det er en leveregel jeg har syndet mot mange ganger. Særlig den gangen da trening og konkurranse fylte litt mer i bevisstheten enn det gjør nå om dagen. Litt for ofte har jeg kommet forbi fine naturopplevelser som det hadde vært naturlig å stoppe opp ved, men i stedet for å nyte opplevelsen, lot jeg pulsklokka jage meg bort fra øyeblikket og videre inn i treningståka. Selv om jeg hadde stoppet opp litt hadde det sikkert blitt en effektiv treningstur likevel. Og helt sikkert mer minneverdig.

Men, for det er et men, noen ganger kan det å presse seg selv fysisk være en slags naturopplevelse i seg selv. Å tøye strikken litt. Kjenne på egne grenser. Gjerne sammen med andre. Ja, kanskje helst sammen med andre.

Marka24 er en opplagt arena for å tøye strikken litt sammen med andre. Her er det om å gjøre for lag å komme innom flest mulig av markahyttene i Nordmarka og Krokskogen utenfor Oslo på 24 timer. Og for barnefamilier er det sågar en kortversjon på 12 timer på henholdsvis 10 og 20 kilometer. Jentene våre ble gira umiddelbart. Så da blir det kanskje til at vi dukker opp i Oslo 15. juni med lave sko, lett sovepose og høyt humør.

Sees vi?

Legg gjerne igjen en kommentar