Barn og friluftsliv, Norge på tvers, Utstyr
Skriv en kommentar

Ally McKano på tvers

 

ALLY KANO. To trøtte jenter slapper av i midten av kanoen en sommerkveld på padletur fra Kongsberg til Larvik.

ALLY KANO. To trøtte jenter slapper av i midten av kanoen en sommerkveld på padletur fra Kongsberg til Larvik.

Det er ikke noe ukjent fenomen at den yngre garde vokser ut av sko og klær. Nå har vi også vokst ut av vår 16,5 fots Ally kano. Hun har ligget litt i ro et par sesonger mens vi har utprøvd packraft og luftmadrass som framkomstmiddel, men til vår forestående «Norge på tvers»-tur langs vannveien, er hun egentlig selvskreven med sitt vesentlig større fartspotensial.

Det er kanskje å dra det litt langt å si at vi har vokst ut av henne, for vår kjære Ally har greit med plass til to voksne og to barn på dagstur, men med oppakning og mulighet for at mer enn to skal kunne padle, ja, da begynner hun å bli snau. Samtidig er kanomodellen vår beregnet på elv. Det er ypperlig hvis man skal padle på rufsete vann, men vi skal for det meste padle lange strekk på innsjøer og stille strekninger på elv, og da er en kano med rettere kjøllinje å foretrekke.

Hva gjør man da?

Jo, man begynner å sikle etter ny kano. Hun må ha rettere kjøllinje. Og større lengde. Sammenleggbar. Og rød. Helst rød.

Da er det sånn ca én modell som passer – Bergans Ally 18,5 fot.

 

LESESTUND I KANO. Siri sitter komfortabelt på en pakkpose bakerst i kanoen

 

Legg gjerne igjen en kommentar