Rotekassa
Skriv en kommentar

Vårslepp

RULLENDE DAGDRØM. En vårdag på vei til jobben er det godt å drømme om turer som har vært og turer som skal komme. På to hjul.

RULLENDE DAGDRØM. En vårdag på vei til jobben er det godt å drømme om turer som har vært og turer som skal komme. På to hjul.

Jeg føler meg nesten litt gæren, tenk, har tatt på den florlette overtrekksjakka og de tjukke vottene ligger igjen i gangen. Istedet tar jeg lettsindig tak i styret med tynne skihandsker. Hardpumpete dekk mot tørr asfalt. Jeg lener sykkelen innover i svingen, ikke for mye, for det er fortsatt grus, men nok til at jeg merker hvordan gummien suger seg fast til veien. Kuldegrader eller ei, i dag blir det piggfritt: Ingen skraping av stål mot stein eller tunge hjul å tråkke.

Rundt og rundt, nesten som om hjulene under meg jubler over å bli kvitt de daue piggdekkene og nå triller av seg selv i morgensola. Solstrålene har såvidt begynt å få taket på de standhaftige kuldegradene her på morgenkvisten, kuldegrader som natt etter natt fortsatt tviholder på rester av knasende, halvråtten snø og blankpolert is her og der på veien.

Sykkelen svarer kontant når jeg tråkker til i en motbakke. Så flater det ut, og mens jeg nærmer meg jobben er det besøkstid for dagdrømmer.

Mandag 8. april – vårslepp for vintersyklister.

Legg gjerne igjen en kommentar