Barn og friluftsliv, Ting å gjøre, Turtips
Skriv en kommentar

11 elleville tips til høstferien

PÅ SØK ETTER FLAGGERMUS. En Magenta Bat4 flaggermusdetektor er en billig inngangsbillett for barn og voksne til flaggermusenes verden.

PÅ SØK ETTER FLAGGERMUS. En Magenta Bat4 flaggermusdetektor er en billig inngangsbillett for barn og voksne til flaggermusenes verden.

 

Høstferien nærmer seg, men hva skal man finne på? Her får du elleve elleville tips. Det er godt mulig at mange av dem egner seg både før og etter ferien også:

 1. Dra på geocashing. Bruk GPSen til moderne tampen brenner. Les mer her og her.
 2. Enkel overnatting. Høsten er en kjempefin tid til å dra på overnattingstur. Temperaturen er behagelig, lufta frisk, det er sjelden utfordring å finne vann, de fleste nærgående, blodsugende insekter har tatt ferie og etter 15. september venter gode tider rundt leirbålet. En sovepose, et liggeunderlag og en presenning hengt opp over et tau mellom to trær, så er man i gang!
 3. Bålkos. En dagstur med bål er også topp. Pølser er bra, men det er også gøy å utfordre sin indre villmarkskokk med annen bålmat, for eksempel pizza, pinnebrød, lefser eller annet.
 4. Dra på flaggermussafari. Tidlig på høsten er flaggermusene fortsatt i full sving. Det er spennende å stå i en lysning i skogen eller ved et tjern og se flaggermusene hvirvle lydløst gjennom lufta. Med en flaggermusdetektor blir det enda morsommere. Naturogfritid.no har modeller som ikke koster skjorta.
 5. Lek i bekken. Kappløp med barkebåter i bekken er alltid gøy. Et par plankebiter som vannrenne og et enkelt hjemmesnekret vannhjul kan også gi mye moro.
 6. Slakk line. Ta med en slakk line i sekken og utfordre din indre balansekunstner.
 7. Sank bær og sopp. Fortsatt er det bær igjen. Og om det er lite igjen på bakken, er det kanskje rognebær på trærne. Lær barna de sikre matsoppene.
 8. Romforskning. Utforsk stjernehimmelen med stjernekart eller en app.
 9. Ugletur. Parker eller skogområder med gamle løvtrær eller blandingsskog kan gi fine opplevelser på seinsommeren og høsten når territoriehevdende kattugler er i full sving med å fortelle omstreifende ungfulger at “her er det opptatt” med sin karakteristiske tuting.
 10. Ta barna med i eventyrskogen. En mosegrodd gammel granskog med høståka drivende mellom trestammene gir rom for trolske opplevelser. Hvem finner et tre som likner mest på et troll? Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) har registrert eventyrskoger i marka rundt Oslo. Du finner mer informasjon om eventyrskoger og hvor de er her.
 11. Skattejakt. Sank naturskatter i skogen og lag høst- eller juledekorasjoner.

Legg gjerne igjen en kommentar