Barn og friluftsliv, Friluftsliv, Ting å gjøre
Skriv en kommentar

Villmarksvennen – går det an å lage sitt eget minikjøkken?

Råmaterialene til villmarksvennen – en boks pærer og en burk med Trondhjems Turist Proviant.

Råmaterialene til villmarksvennen – en boks pærer og en burk med Trondhjems Turist Proviant.

Tenk å kunne lage sitt eget lille villmarkskjøkken til å ha med seg i sekken, attpåtil av så å si gratis materialer? Det måtte prøves.

For et par år siden snublet vi over Bushbuddy på nettet, et ultralett vedfyrt kjøkken på størrelse med en boks med ananas eller deromkring. Og der opphører også likheten. Denne sofistikerte innretningen med etterbrenner og delikat sveisearbeid koster en anelse mer enn en boks hermetiske pærer. 120 kanadiske dollar, for å være helt presis. Dertil kommer frakt og moms og tollgebyr og hva vet jeg, før den kan brukes.

På nettet snublet vi også over andre kjøkken. Hjemmelagde kjøkken. Og råmaterialene var nettopp gamle blikkbokser. Fredag gikk vi derfor til innkjøp av en diger boks med hermetiske pærer og en mystisk boks med navnet Trondhjems Turist Proviant. Inspirert av utallige forskjellige varianter av små vedkjøkken gikk vi i gang med vårt helt egne, og, trodde vi, banebrytende blikkbokskjøkken.

Tanken var god: Ved å lage en gjennomhullet plattform til veden i bunnen av den store blikkboksen ville vi via luftinntak nederst lage en luftstrøm som kunne få fart på glørne i bunnen av den store boksen. Det fungerte. Helt til vi satte kjelen på. Da ble det åpenbart at det var for lite lufting i toppen. Plattformen av Trondhjems Turist Proviant kollapset også. Tilbake til tegnebrettet.

Kakaoen var i hvert fall varm.

Plattformen til veden gjennomhulles.

Plattformen til veden gjennomhulles.

Siri fyrer opp villmarksvennen med småkvist og lar seg fascinere av hvor lite ved som skal til.

Siri fyrer opp villmarksvennen med småkvist og lar seg fascinere av hvor lite ved som skal til.

Kjelen kommer på, og det blir åpenbart at vi har for lite lufting i toppen. Det ble varm kakao likevel.

Kjelen kommer på, og det blir åpenbart at vi har for lite lufting i toppen. Det ble varm kakao likevel.

Legg gjerne igjen en kommentar