Barn og friluftsliv, Rotekassa
Kommentarer 18

Blogger og nettsteder om barn og friluftsliv

Det har de siste årene kommet stadig flere fine blogger om barn og friluftsliv. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har oversikt over dem alle.

De fleste bloggene og nettstedene jeg har tatt med her har hovedvekten på friluftsliv i innleggene. Og er forholdsvis aktive. Kanskje du kjenner til en blogg, ja, eller kanskje til og med har en egen blogg, som du synes burde vært på lista? Da hadde det vært topp om du ga meg beskjed på epost eller i kommentarfeltet under.

 

Allemann ut

Allemannut har vært på nett i flere år: «Turene som denne bloggen omhandler (og bloggen i seg selv) skal inspirere meg selv, min familie og andre til å få en sterkere kjærlighet til naturen, uterommet og stillheten.» Her blir du tatt med i vill Sørlandsnatur i en blogg der naturopplevelsene står i sentrum.

 

André Jenssen

På den flotte bloggen til André Jenssen er det friluftsliv, kosthold, mindfullness og fysisk aktivitet som er stikkordene. Innleggene spenner fra vintertur i telt med tolvåringen til den upretensiøse dagsturen.

 

Barnesteder

Flott portal om ting å gjøre med barn. Her finner du mange fine innlegg om barn og friluftsliv. Og mye mer.

 

En natt i Nordmarken

Ole Askheim-Thygeson er en sang- og friluftsglad trebarnspappa fra Oslo. På bloggen En natt i Nordmarken deler han sine opplevelser fra turer med barna i skog og mark og viser at det venter mange fine opplevelser rett utenfor byen.

 

Et eventyrlig år

Christin, Bjørn og Nila (5) har tatt et år fri for å være på tur og ha mer tid sammen. På bloggen Eventyrlig år blogger de om friåret som kan gjøre noen og enhver misunnelige.

 

Fjell og hjem

Siden Fjell og hjem handler om turer, aktiviteter, familie- og friluftsliv. Dette er en fin-fin side med veldig flotte bilder av variert friluftsliv.

 

Ingen grenser

Pappa Jan Erik Bråten og to av døtrene var julen 2013 på hundesledetur i Rogen. De er alle glade i villmarksliv og planlegger å være ute på mange turer i 2014, både korte småturer og langturer, sommer som vinter. Målet for 2014 er 60 overnattinger ute.

 

Lillemann og mor i fjellheimen

Bak bloggen Turmedlillemannogmor.blogspot.no står en 3-barnsmor som er veldig glad i å gå i fjellet. Hun er tilhenger av å begynne friluftslivet med barna tidlig og har vært på lavvotur med barn helt fra de var få måneder gamle.

 

Liv Janne sin tur- og fjellblogg

Liv Janne gir tips til små og store turer, primært i Sunnfjord, men også andre steder: «Det er hovudsakleg fjellturar, men også andre turar. Mange turar er eigna for små born – i barnevogn, bæremeis eller på eigne bein. Håpar du blir inspirert til å kome deg ut på tur, og gjerne får tips om nye turmål!» Her finner du mange flotte turbeskrivelser og bilder av høy kvalitet.

 

Luftetur

Luftetur er en fin blogg med variert friluftsliv, enten det er skøytetur, strandtur, nærtur eller fjelltur.

 

Markablogg

Markablogg handler om en familie med to små barn. De er bor rett ved marka og er på tur så ofte de kan. Her finner du blant annet mange fine oppskrifter på turmat.

 

Minituren

Her finner du massevis av praktiske friluftstips og tips til aktiviteter og turer med barn gjennom tekst, bilde og film på et nettsted med hyppige oppdateringer.

 

Norunn & gutta

Koselig blogg som viser at det ikke er noe problem å drive friluftsliv med barn selv om man bare er én voksen i huset.

 

OutdoorBabyBlog

På denne bloggen deler Ingebjørg sine erfaringer med å drive friluftsliv i skog og fjell med et lite barn og skriver om både turer og tips til utstyr. Baby på jakt? Jepp!

 

På tur med Olsen – lvngthdrm

Bare måtte ha den med, selv om det nok er mest stoff om voksne (og for voksne) som henger etter fingrene på små og store steiner. Alibiet for å liste opp bloggen er at det faktisk forekommer innlegg om barn og friluftsliv her innimellom hysterisk morsomme saker om klatring. Gutta bak bloggen har dessuten begått barnebøkene Topptur på Blånebba og Klatretur på Storen.

 

Skogslivet

På hjemmesiden til Skogslivet finner du fine familieturer og opplevelser i skogen sammen med en friluftsglad familie på fem – hele året rundt.

 

Sykkelopplevelser

Flott ressursside og blogg om sykling med barn. Familien er lidenskapelige syklister og har vært på mange langturer med barna, både i inn– og utland.

 

Tore Nesbakk

Tore skriver om bloggen at den er «ein blogg om enkelt friluftsliv gjennom heile året, både med og utan vår lisje villmann.» Her er finner du med andre ord innlegg om turer uten barn og turer med familiens lille villmarking født i 2013.

 

Tur365

Den turglade familien bak Tur365 introduserer seg slik: Vi liker å være på tur – ja, vi faktisk elsker å være på tur. Være ute, være sammen og ikke minst være tilstede. Som mange andre er vi en travel familie med to voksne og to barn,  ja, og Boxeren Samson. Selvom vi ikke alltid kan være ute på tur så tenker vi litt på tur hver dag.

 

Turbobarna

Familien bak bloggen Turbobarna har et variert friluftsliv. De beskriver seg selv slik: «To store, to små, ingen begrensninger, bare muligheter» og «Vi har aldri sluttet å leke, heldigvis er barna våre like lekne som oss, og sammen finner vi ut at alt går, det krever bare bittelitt mer planlegging…».

 

Turglede

Vi identifiserer oss lett med beskrivelsen til bloggen Turglede «Det er ikke den lengste mila eller den høyeste toppen som betyr noe, sjøl om det er artig det og! Alt til sin tid! Det aller viktigste er å være sammen!».

 

Turting

Bak bloggen Turting står en familie med to voksne og to barn født sommeren 2004 og 2006 og Gruffalo, født i et påskeegg 2011. De har et svært variert friluftsliv med alt fra fridykking og padling til kiting og skiturer. På bloggen Turting deler de opplevelsene sine med glimt i øyet gjennom tekst og bilder av god kvalitet.

 

Ute :: Outdoors

Her møter vi en familie som liker å være ute i skog og mark, sommer som vinter. De bor i Nord-Norge med skog og vann like utenfor stuedøra. Det vet de å benytte seg av.

 

Utejenter

Utejentene er mamma Elisabeth og datteren Dina. De er veldig glade i å være på tur. I 2013 var de på flere og lengre turer enn noensinne. Fra uke 8 og fram til skolestart i august hadde de et halvår med fri fra jobb og barnehage, utforsket Norge og nøt livet. Selv med ny hverdag, der Dina har blitt skolejente, er de fortsatt på mange turer, som de deler på bloggen sin.

 

Uteliv

På bloggen Uteliv møter du en turglad familie på fem som ønsker å inspirere til «å kose seg ute i frisk luft. Kall det gjerne lav-terskel-friluftsliv!». På bloggen Uteliv deler de mange fine tips og ideer til uteaktiviteter med barn.

 

Utetid

Ingebjørg Eitrheim Nondal og hennes turglade familie står bak det kjempefine nettstedet Utetid, der fokus er «uteleik og kvardagsturer med barn. Ein draum om mindre skjermtid». Målet for 2014 ble å komme seg enda mer ut. Da ble målet å prøve å få til 100 turer i løpet av året. Ingebjørg er en svært engasjert formidler om barn og friluftsliv og er friluftsambassadør for friluftslivets år 2015.

 

Villmarksbarna

Lars Krempig og familien hans står bak den fantastiske TV-serien Villmarksbarn, som gikk på NRK. De har, når dette skrives, ikke en dedikert nettside, men på Facebooksiden deres er det jevnlige oppdateringer.

 

Villmarkshistorier

Forfatteren og fotografen Jan-Eilert Pedersen har blogget i en årrekke om villmarksliv på bloggen Villmarkshistorier, både fra lokale perler i Telemark og Buskerud og fra villmarkseventyr i Nord-Norge. For tiden deler han mange av opplevelsene sine på småbruket ved Tinnsjøens bredder og i omegnen. Dette er ikke en desidert blogg om barn og friluftsliv, men Jan-Eilert gir oss likevel ofte små glimt av familielivet ved Tinnsjøens bredder.

 

Villmarksjenta

Maria Grøntjernet, også kjent som Villmarksjenta, er nok kjent for de fleste. Hun har i flere år blogget om friluftslivet sitt preget av reinspikka turglede. Hun har gitt ut en bok om sin femti dager lange tur Norge på tvers sommeren 2012. Maria leverer bilder, tekst og film av knallfin kvalitet og tar ofte leseren med på tur med både yngre familiemedlemmer og venner.

18 Kommentarer

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Hei Ole!

   Takk for at du minnet meg på bloggen din, nå er den med på lista 🙂

   Turhilsen Mikkel

 1. Så kjekt å få lov til å vere med på lista di 🙂 Mange kjente bloggar her, men også ein del nye for min del – så dei skal eg snarast ta ein titt innom! Supert med ei slik liste!

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Klart den fine bloggen måtte med 🙂

   Jeg håper ikke jeg har oversett for mange – jeg har oppdaget og blitt tipset i dag om noen flere blogger som burde vært på lista.

 2. Tusen takk for at du linja bloggen min her, Mikkel! Og det kjekkaste var at eg fann fleire fine blogger her eg ikkje har sett før. Hjartans!

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Hei Ingebjørg, bloggen din måtte selvsagt med! Takk for bloggtips, den er med på lista nå. Høres ut som dere kommer til å få mange fine turer i 2014 😀

 3. Tusen takk! Både for tips til mange fine blogger og for å få være med på den lista sjøl!

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Bare hyggelig 🙂 Si gjerne i fra om du vet om andre aktive blogger som burde være på lista.

 4. Tore Nesbakk sier

  Kjempeflott side med mange fine bloggar! Har sjølv starta ein blogg med enkelt firluftsliv som tema, der turar med son min på 5 mnd kjem til å bli ein stor del av innhaldet. Stikk gjerne innom på: http://torenesbakk.blogspot.no/

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Hei Tore, takk skal du ha. Jeg la til bloggen din i lista. Håper dere får mange fine turer med junior 🙂

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Hei Kasper!

   Takk for at du sa i fra. Ser ut som dere er på mange fine turer 🙂

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Hei Kasper, da er dere på lista. Beklager at det tok lang tid, det har vært småtravelt de siste ukene.

Legg gjerne igjen en kommentar