Friluftsliv, Terrengsykling
Kommentarer 4

Trugesykkelsøndag

Siri gliser bredt når hun tester ut mammas fatbike, en Surly Pugsley i størrelse XS.

Da skilandslaget bommer på smøringa i Sotsji, er det på tide å dra på tur selv. I snøen. Uten smøring.

Det er vår i lufta. Vi labber bortover villaveien. Siri og jeg. Ved den vesle stien spenner vi på oss trugene, tar fatt på det igjensnødde scootersporet som bukter seg over den våte, kramme snøen og vekk fra husene. Labber. Sakte. Sakte nok til at vi hører våryre kjøttmeiser syngende av full hals oppe i furutrærne. Sakte nok til at vi kjenner det milde draget i lufta.

Vi tråkker løype til tjukkesyklene med truger.

Vi tråkker løype til tjukkesyklene med truger.

– Jeg vil gå vilt, sier Siri.

– Ja, sier jeg. Etterpå. Etter at vi har tråkket en liten rundløype.

– Jeg blir her, sier Siri.

Og blir her. Jeg tråkker rundløype og treffer henne igjen noen minutter senere. I midten av en liten snøborg.

Vi går vilt. Vi forlater den lille rundløypa, sklir ned en skrent, detter inn i en liten kløft. Finner rådyrets dagleie. Spettehull. Lavkledde, gamle grantrær. En bekk som sildrer under snøen. Finner roen. I hvert fall for en stund. Så skynder vi oss hjem, spiser et par raske skiver, tar på oss tøy igjen. Sammen med mamma. Vi henter syklene. Tjukkesyklene. Og det er sant nok: Du kan ikke annet enn å bli i godt humør av å sette deg oppå en tjukkesykkel. Vi blir i godt humør. Tumler bortover den vesle løypa vi har laget. Velter i snøen. Ler og gliser. Trugesykkelsøndag.

Dillinger piggdekk på kram snø fungerer litt dårligere enn Surly Nate. Ville bare si det. Men det var gøy likevel. Veldig gøy.

Dillinger piggdekk på kram snø fungerer litt dårligere enn Surly Nate. Ville bare si det. Men det var gøy likevel. Veldig gøy.

4 Kommentarer

 1. Tjukkesykke høyres veldig kjekt ut! «Gå vilt» var forresten eit herleg uttrykk! Det skal eg innføre i min familie også. Barna mine elskar å utforske det som er utanfor stien.

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   Ja, alle syntes tjukkesykkelen var veldig artig. Trodde ikke yngstejenta var stor nok, men det gikk akkurat 🙂

  • Mikkel Soya Bølstad sier

   My boot system is the weak link, I’m afraid. I have a pair of old Sorel Bighorn boots that will serve me well down to -20 or colder. I hope adding a VBL will be adequate to take it even a tad further. Otherwise, I will have to get the boots in a bigger size. The bike is built up strictly for touring, so I’d rather not go the clipless route. The wide Saint pedals are nice with Sorels, by the way. I know you can get all sorts of fancy boots, but the Sorels are great for snowshoeing too, which saves me some space and cash 🙂 What about you?

Legg gjerne igjen en kommentar