Friluftsliv, Sykling, Tursykling
Skriv en kommentar

10 tips til sykkelferie i Danmark

Danmark er et fantastisk land å dra på sykkelferie i. Her kommer ti lettere tilfeldige tips til deg som vurderer å snu sykkelstyret sørover.

1. Pakk bare det nødvendigste. Det gjør det mer behagelig å sykle og pakkingen enklere. Det er korte avstander og mildt klima i Danmark og derfor ingen grund til å pakke som om man skal sykle tvers over Sibir.

2. Du kan planlegge turen hos det danske Cyclistforbundet og deres planleggingsverktøy cyclistic.dk. Du kommer langt med et oversiktskart over sykkelveier og -ruter i Danmark som du får kjøpt hos Nordisk Korthandel.

3. En GPS er super til å navigere etter på sykkeltur. Du kan laste ned gode, gratis kart over Danmark på frikart.no.

4. Det er ikke allemannsrett i Danmark. Campingplasser er selvsagt en mulighet, men hva med å prøve ut naturleirplassene som er spredt rundt omkring i landet? Her finner du ofte en vannpost og en eller flere gapahuker med bålplass. I noen få utvalgte skoger kan du faktisk telte hvor du vil. Finn overnattingsstedene ved hjelp av kartet på udinaturen.dk.

5. Det er liten grunn til å pakke med seg masse mat. Det er sjelden langt mellom butikkene …

6. … men ha med rikelig med vann, gjerne et par liter per person. Et hett tips er å stikke innom butikker fra dagligvarekjeden Brugsen og fylle vann i sidelokalet der du panter flasker. Inngangen til disse finner du gjerne rett ved siden av hovedinngangen til butikken.

7. Danmark har et rikt nettverk av sykkelstier. Ulempen er at de ofte går langs hovedveiene. Da er de små landeveiene gode alternativer. Følger du de nasjonale sykkelrutene kan du være ganske trygg på å unngå tungt trafikkerte veier.

8. De nasjonale sykkelrutene ute i det åpne landskapet er fine, de, men det kan være like fint å prøve seg på noen av de flotte skogene. I brennende hete er det lite som slår å smyge seg inn under det svale løvhenget i en bøkeskog.

9. Danmark er en kystnasjon. Husk badetøyet.

2014.07.20–31 Sykkeltur Danmark på tvers med besøk i sommerhus4011b

10. Og ikke glem fergene. I utkant-Danmark er det ofte bittesmå ferger som besørger trafikken over fjordarmene. Hver har sin egen sjarm.

2014.07.20–31 Sykkeltur Danmark på tvers med besøk i sommerhus1588

Og et lite bonustips helt på tampen: Det er lett å ta med sykkelen på regionaltog og S-tog i hovedstadsområdet. I intercity-tog må du bestille plass før avreise.

Legg gjerne igjen en kommentar