Friluftsliv, Turtips, Utstyr
Skriv en kommentar

Verdens beste turbukse?

Finnes det en bukse som er like god sommer som vinter og ikke koster skjorta?

Jepp. Det gjør det. Og ikke er den utpreget dyr heller. Faktisk er det godt mulig at du allerede har en i skapet. Glem høyteknologiske membraner og bukser plastret til med lommer og glidelåser og hva vet jeg. Vi snakker nemlig om den ettersittende, klassiske skibuksa. Det er den undertegnede vralter rundt i til venstre på bildet over. Skibukse, sier du? Ja, ikke for stram, ikke for løs, superlett, vannskyende og vindtett i fronten, elastisk bak, puster godt og tørker fort. Nevnte jeg slitesterk? Både Swix og Craft har slike bukser i sortimentet, og mon tro om ikke Bjørn Dæhli har begått en liknende bukse?

Selv har jeg hovedsakelig erfaring med Swix. «Star» tror jeg modellen heter. Den har holdt til å krysse Norge på tvers tre ganger (på sykkel, til fots og vannveien), jeg har packraftet en rekke ganger og syklet bøttevis med turer med den, både sommer og vinter. Og ja, jeg har jo selvsagt også gått masse på ski i den, da, men til overnattingsturer på vinteren skal jeg innrømme at jeg ofte sverger til en litt kraftigere bukse. Den kroppsnære fasongen gjør at buksa er lett å gå med, her er det ingen buksebein som slenger rundt eller hekter seg fast i vegetasjonen. Det er lite vindmotstand ved sykling og som en bonus er buksa mer behagelig å ha på over tid enn en stram tights. Det er jo nesten for godt til å være sant (neida, jeg er ikke sponset av Swix).

Så hvordan ser buksa ut etter årevis med turbruk? Forbausende bra. Bortsett fra at den er synlig falmet etter utallige timer i solen er det knapt noe slitasje å se.

Og om det begynner å regne, sier du? Da tar man på et par lette regnbukser. Heller to bukser som fungerer godt i ulike værtyper enn én bukse som fungerer middels til det meste. Det er vel ikke noen hemmelighet at jeg har det sånn med jakker også, men det er annen historie.

Legg gjerne igjen en kommentar