Barn og friluftsliv, Rotekassa
Kommentarer 2

Høstglede, friluftsliv og gode venner

En morgen er lufta plutselig forandret. Frisk og fyldig, en lukt av vått gress og løv, jeg kan drikke den i store slurker. Det er høst. Morgentåken driver nedover dalen, bjørkeløvet ligger gult på den grønne mosen. 15. september og bålkos nærmer seg. Det er tid for høsttur. Jeg smiler for meg selv.

Høsten er en flott tid for friluftsliv. Knotten har gitt opp for lengst, kleggen er bare et dårlig minne, og selv om myggen kan summe i dagtimene, kommer den til kort i de kjølige nettene. Det er sjelden vanskelig å finne drikkevann, temperaturen er behagelig på dagtid, og på kvelden får vi varmen ved bålet:

«Det er liv og røre rundt gapahuken. Håkons gapahuk. Seks voksne, Lille-Håkon på ett år, Aleksander på tre, Siri, Sif, og ikke minst, bikkja Cliff, er samlet rundt bålet. Gapahuken ligger på en furumo med lav og kortvokst lyng, og det er lett for ungene å tumle rundt. Nedenfor bruser elva gjennom den bratte bekkekløften, mens de høstgule bjørkene speiler seg gyllent i de mørke kulpene. Det handler om vennskap, og det handler om å dele turopplevelsene med flere. Endelig har vi kommet avgårde med våre gode venner.»

BÅLKOS. En gapahuk, et bål og en håndfull gode venner er en god oppskrift på friluftsliv i høstnatten.

BÅLKOS. En gapahuk, et bål og en håndfull gode venner er en fin oppskrift på friluftsliv i høstnatten.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Ti tips til tur i høstferien | villglede.no

  2. Pingback: 11 elleville tips til høstferien | Vill glede

Legg gjerne igjen en kommentar