Rotekassa, Turtips, Villmarka rundt hjørnet
Kommentarer 4

Helgeekspedisjonen – drømmerens redningsplanke

PÅ EVENTYR I VESTFOLDS JUNGEL. Hvis du leter litt, finner du fantastiske eventyr rett rundt hjørnet.

PÅ EVENTYR I VESTFOLDS JUNGEL. Hvis du leter litt, finner du fantastiske eventyr rett rundt hjørnet.

Norge på langs. Norge på tvers. Opp Mount Everest. Ned Mount Everest. Verdens lengste tur på longboard. Sykkeltur rundt jorda. Det skorter ikke på imponerende turprosjekter. De dumper ned i fanget på oss i lind strøm: når vi sitter på jobben og egentlig burde gjort noe annet enn å drømme oss bort, i en sen nattetime foran PC’en, der skjønnhetssøvnen egentlig skulle hatt første prioritet, eller fra bøker, blader og filmer. Fulle av misunnelse blir vi overøst med folk som tar seg fri fra jobb og forpliktelser og drar på langtur. Og selv om solen skinner er det gråvær, hverdagen knuger over oss og vi klarer knapt å puste og …

… stopp en halv. Det går jo an å utfordre seg selv litt uten å dra til den andre siden av kloden. Og vi trenger ikke nødvendigvis være vekk i lang tid. Opplevelsene står i kø et sted nær deg.

Nå er det overhengende fare for at surmagede kverulanter vil innvende at en tur må ha en lenger varighet enn en helg for å kalles en ekspedisjon. Og kanskje de har rett. Det bryr vi oss fint lite om. Ved å kalle det ekspedisjon ligger det en forventning om at dette er noe litt mer enn en vanlig helgetur.

Noen tips til en vellykket helgeekspedisjon:

  • Tøy strikken – gjør distansen lenger enn det du ville gjort på en vanlig tur. Følelsen av eventyr er mer tilstede når vi presser oss selv litt (Eller ikke tøy strikken – hopp av karusellen for en stund og skap et pusterom i en hektisk hverdag. Det blir kanskje ikke en helgeekspedisjon, men sikkert en fin tur likevel).
  • Overrask deg selv med nye turmål. Ikke nødvendigvis langt vekk, men gjerne litt utenom det vanlige – eventyret kan vente nærmere enn vi tror.
  • Ikke la deg tynge av tung sekk. Pakk bare det aller mest nødvendige.
  • Reis med godt selskap. Det er fint å ha noen å dele galskapen med.

Neste gang du hører om noen som skal gå på ski til Sydpolen, eller over Sydpolen, eller kanskje fram og tilbake til Sydpolen, da har du motgiften klar når turabstinensene melder seg: Dra på helgeekspedisjon. Her. Nå.

4 Kommentarer

  1. Jag håller med, även om jag inte förstår varför allt måste kallas expedition för att vara värt något. Mina egna turer är lika värdefulla för mig, även om de inte är några expeditioner.

  2. Jeg er helt enig, Peter. Om jeg er avgårde i to dager eller to uker, så pleier jeg å kalle det for, ja, en tur. Som oftest er det mer enn bra nok bare å komme seg ut. Meningen med å bruke et begrep som «helge-ekspedisjon» er rett og slett at det noen ganger er gøy å finne på små prosjekter som er litt mer utfordrende enn bare en vanlig helge-tur. 😀

Legg gjerne igjen en kommentar