Rotekassa
Skriv en kommentar

Et lite sommerminne

Dessert

Dessert.

Jeg er for tiden i gang med å gå gjennom gamle tekster. I dag var tiden kommet til et hyggelig lite minne fra en sommertur i kano for tre år siden:

Neste dag drar vi kanoen langs en bekk og opp til en beverdam. Vi sklir inn mellom lave siv og finner til slutt en passasje inn til den lille bekken fra Arebuvatnet. Den blir trangere og trangere, padleårene treffer brinken, snart må vi opp på land med kanoen og utstyret. Vi tar overbæringen i bedagelig tempo; nyter sola, nyter naturen, nyter å bare være. På ny får vi en liten stubb med bekk som vi kan padle, et Alaska i miniatyr med pistrete gamle graner, en uryddig allé langs vår lille vannvei. Oppe ved Arebuvatnet finner vi en enorm beverhytte. En bekk kaster seg utfor en klippe og dusjer oss i kanoen. Egentlig er vi ved dagens mål, men det er trangt og bratt ned mot vannet, og vi finner ingen steder vi får lyst til å reise lavvoen. I stedet bærer vi kanoen og utstyret til Holmevatnet. Det viser seg å være den diametrale motsetningen til Arebuvatnet: Ikke langt og smalt, men sirkelrundt, og spredt rundt i vannet ligger holme på holme, de fleste flate med åpen furuskog, nærmest som om de venter på vår lavvo. Vi liker oss med en gang.

Natt ved beverdammen.

Natt ved beverdammen.

Legg gjerne igjen en kommentar