Barn og friluftsliv, Rotekassa
Skriv en kommentar

Mens vi venter på vinteren (eller En tur blir født)

Nå hadde det kanskje vært passende med noen surmulende betraktninger rundt den manglende snøen. Jeg kunne ergret meg over skiene som fortsatt står uvirksomme i garasjen. Ferdig renset, klare til bruk. Jeg kunne latt motløsheten i kjølvannet av en litt for langsomt avtagende forkjølelse fylle disse linjene, eller irritasjonen over rettebunken som venter på kjøkkenbordet. Men jeg vil heller ta deg med ut.

Ut. Og inn i skogen bak huset, en forblåst høstdag i slutten av november, med skyer seilende over den blå himmelen og vårlig temperatur i luften. Vi går over åpne furumoer med reinlav, kvitkrull og islandslav, over grønne mosesenger, nakne blåbærbusker og mørkegrønn tyttebærlyng. Langs barnålstien og forbi Pengesteinen. Vi går til den lille bekken; et lite sig gjennom torven, snirklende forbi grove furuer og mellom mosegrodde steiner. Et hogstfelt har spist seg inn i skogen, vi går raskt igjennom og setter oss på en liten kolle. Litt varm te, en brødskive med Runes honning og solstråler som sniker seg over randen av furutrær i horisonten og varmer fornøyde fjes. Jentene runder av lunsjen med villnisse-hopping i lyngen.

Vi beslutter oss for å følge bekken videre, lenger enn vi har gjort før. Den vokser stille og rolig, slipper seg ned i en bitteliten kløft og inn i en ny verden.

– Hogger de her, biter jeg dem i fingeren! utbryter Siri. Vi har vandret inn i en søylehall av høyreiste graner, grønn mose ligger tykk og myk under greintaket, smyger seg over runde steiner og gamle, falne kjemper. Det er stille her. Bekken vider seg ut, graver seg ned i den svarte jorda og glir blank og rolig gjennom eventyrverdenen. Det er nesten som å finne en liten skatt.

– Vi kan følge bekken en gang og se hvor den ender, sier Sif.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg gjerne igjen en kommentar