Turberetninger, Turtips
Kommentarer 3

Nyttår i Nordmarka

NYTTÅR I NORDMARKA. Presthytta på Krokskogen gløder i morgensola.

NYTTÅR I NORDMARKA. Presthytta på Krokskogen gløder i morgensola.

Skumringen innhenter oss, og randen av mørke trær langs sporet kryper nærmere. Korte dager er en åpenbar ulempe ved å ta turen tidlig på vinteren. Vi spør et par turgåere om veien for å være sikre på å unngå feilorientering. De ser betenkt etter oss når vi forsvinner inn i kveldsmørket med barna. Rett før Tverrsjøstallen kapitulerer vi for nattehimmelen – hodelyktene må fram sammen med nøtteposen. Med fornyet entusiasme går vi raskt over vannet og forsvinner inn i Sinnerdalen, som lukker seg rundt oss. Jentene hviner i vill fryd over det lille skisporet, som kaster seg ned små bakker og rundt myke svinger blant høyreiste graner. Vi nærmer oss Spålen-Katnosa reservatet, og det kiler litt i magen. Vil vi finne hytta?

Men vi engster oss unødig, for plutselig dukker den opp av mørket, Sinnerdalshytta, rødmalt og koselig, omkranset av eventyrskog.

Bare ni av 158 sengeplasser på markahyttene var ledige nyttårsaften, da jeg sjekket rett før avreise i fjor. Det var med andre ord mange som hadde valgt å feire nyttåret til skogs i Nordmarka. Og det er lett å skjønne. Det er noe eget ved å feire nyttåret til skogs; senke skuldrene, skrelle bort unødvendigheter. La trærne omslutte deg på årets siste dag, mens sola henger lavt og månen er en god venn i vinternatten, en liten hytte et sted langt derinne.

Les hele reportasjen i nyeste nummer av Snø & Ski (nr 4 2011).

3 Kommentarer

  1. Pingback: Turåret 2011 – et tilbakeblikk | Villmarka rundt hjørnet

  2. Pingback: Turåret 2011 – et tilbakeblikk | villglede.no

  3. Pingback: Ti ville tips til vinterferien | Vill glede

Legg gjerne igjen en kommentar