Rotekassa
Kommentarer 2

Nyttårsønsker 2012

2011 lakker mot enden. Gamle og nye drømmer svirrer rundt i luften. Neste år vil vi forsøke å gripe ut etter noen av dem:

  • Stevnemøte med et tre. I 2012 ønsker vi å bli intime med et tre. Aller helst en høy, rank bøk med glatt, jevn stamme. En eik kan også gå an. Snart går jakten inn på vår kommende flørt.
  • Flere mini-ekspedisjoner. Vi barsler med noen idéer til små ekspedisjoner med barna i nærområdene, ja, den beste idéen kom fra jentene.
  • Packrafte på fjellet. Fjell + vann = sant. I år vil vi hedre det forholdet med packraftene.
  • Flere overnattingsturer. Selv om vi til stadighet overrasker oss selv med middels god planlegging på tur, har vi likevel en følelse av å ha blitt litt mer rutinerte med hensyn til små eventyr med barna. Planlegging og pakking før tur og utpakking etter tur går merkbart raskere og gjør det lettere å overvinne dørstokkmila. Og når barna i tillegg trives på tur i nærområdene, er det liten grund til å sitte hjemme.
  • Lufte fiskestangen mer. 2011 var et bunnår når det gjelder fiske. Det ble riktig nok fast fisk ved et par anledninger, men antall ganger stangen fikk lufte seg kunne telles på én hånd. Ultralett Tenkara utstyr er det alltid plass til, selv på en løpetur. Hermed er alle ørreter i nærområdet advart.
  • Flere tema-turer. Zoologisk, botanisk eller kulturelt. Dagsturer og overnattingsturer. Høyt og lavt.
  • Dykke ned i smørhull. Landskapet fragmenteres og forarmes biologisk for hvert år. Spredt rundt omkring finnes fortsatt små stumper med biologiske nøkkelområder. Her kan store og små gå på oppdagelse og oppleve et glimt av det som en gang var mer regelen enn unntagelsen.
  • Øke døgnet til 30 timer. Dermed får vi mer tid til alt vi vil.

2 Kommentarer

Legg gjerne igjen en kommentar