#mikroeventyr

Eventyret. Hva er egentlig det?

Å gå over Grønland én gang i løpet av livet? Bestige fjell i fjerne land, kryssepoler og ørkener og padle livsfarlige elver i øde villmarker?

Ja. Det kan det være. Men eventyret i naturen er også like utenfor dørterskelen. Ikke bare ett. Mange. De er billige og lett tilgjengelige for alle. Vi kaller dem mikroeventyr.

Et mikroeventyr er en tur på ett til tre døgn, basert på en konseptuell (og ofte ganske sprø) idé som blir planlagt og gjennomført som en ekspedisjon. Nært. Enkelt. Eventyrlig.

Marius Nergård Pettersen og Mikkel Soya Bølstad drar ut i jakten på nære eventyr. De padler elver på luftmadrass, drar på tur mellom to arbeidsdager i dress og med alt de trenger i en stresskoffert. De kjøper utstyr på loppemarked, tar en kanotur under Oslo, følger en kommunegrense slavisk, overnatter i huler, svømmer til fest og lever på det de finner i skogen i to døgn. Og mye mer.

Ingen idé er for sprø når de utfordrer det tradisjonelle friluftslivet– og finner det store i det lille. Rett utenfor dørterskelen.

Kjøp den rett fra forlaget her.

Interessert i foredrag fra prosjektet? Ta kontakt om du er klar for beretninger om tvilsomme ideer, snodige situasjoner, dyp mening og mye moro!