Investering og aksjehandel: slik begynner du

Investering og aksjehandel: slik begynner du

Det å begynne med invester og handel av aksjer er noe mange vurderer, men av og til kan dere være vanskelig å vite hvor og hvordan man skal begynne. For mange kan det virke skummelt, men så lenge du velger deg en god plattform eller en god megler, vil du ikke stå i det alene. Her skal du få et tips til hva du kan gjøre for å begynne med handel og investering.

Det første du gjør er velge deg et budsjett og et formål. Pass på at du har kontroll på personlig økonomi før du begynner. Sett av ekstra penger til uforutsette kostnader, slik at du ikke plutselig ryker på en smell. Det neste du gjør er å tenke over hvorfor du ønsker å begynne med investering. For deg som er nybegynner er det en god ide å begynne med å sette langsiktige mål, og ikke drive med såkalt daytraiding, ettersom dette innebærer en langt større risiko.

Vel riktig plattform

Deretter velger du deg en plattform eller en megler. Det finnes mange gode nettbaserte handelsplattformer som gjør det lett for deg å investere og følge med, når og hvor du vil. For deg som ønsker å følge med og holde deg oppdatert konstant er en nettbasert handelsplattform det perfekte valget. Ettersom norske aksjer begynner å vokse, er det en god ide å dobbeltsjekke at plattformen tilbyr handel i Norge. Det er nemlig ikke slike at alle plattformer tilbyr dette. Dersom du ønsker å lese mer om norske aksjer, kan du lese mer her: https://aksjeskole.com/norske-aksjer/

Det er også verdt å vite at en del av online plattformene har tilhørende apper som gjør det lett for deg og følge med, samt lavere gebyrer enn hos megler. Dersom du er usikker og føler deg tryggere hos en megler eller hos din egen bank så gjør du det. Aksjehandel skal være gøy, så her velger du det du selv er komfortabel med.