Velg riktig enkeltseng

Velg riktig enkeltseng

Det å velge riktig seng, er en av de viktigste valgene vi tar. Det påvirker hverdagen vår enormt mye hvis vi ikke sover godtog det å velge riktig seng handler om nettopp det – å optimere muligheten vår for å sove skikkelig godt. Det har nemlig ringvirkninger hvis vi sover dårligog  samme måte kan det påvirke livet vårt positivt når vi sover godt 

Når man skal velge seg en ny enkeltseng er det flere forskjellige ting man skal tenke over. Og her er det ikke senga i seg selv som egentlig betyr noe, men madrassen man legger i senga. Senga i seg selv skal man selvsagt velge basert på preferanser i forhold til det estetiske, og kanskje man liker en rammemadrass eller en kontinentalseng bedre enn en vanlig seng for eksempel. 

Valget av seng er etterfulgt av valget av madrass, dyner og puter, og her er det mange måter å gjøre sengen perfekt for akkurat deg og de behovene kroppen din har mens du sover. Her er en liten innføring i noen av de aller viktigste. 

Madrassens betydning 

Uansett hvilken seng man velger, er det madrassen som er det aller viktigste. Her har man virkelig rik mulighet til å skape en seng som passer behovene dine perfekt, og det er faktisk mye større mulighet til å optimere sengen for akkurat deg – gjennom å velge den helt, helt riktige madrassen. Madrassen er det som betyr aller mest når man skal velge seng. 

Når man skal velge en madrass til en enkeltseng, er det spesielt tre ting som er veldig viktige å tenke over. Størrelsen på sengen er et viktig element, men siden vi allerede vet at det skal være en enkeltseng, kan vi jo bare gå videre til punkt nummer to, nemlig fastheten på madrassen. Fastheten er det som avgjør hvor langt ned i madrassen man synker når man legger seg. 

I forhold til fastheten er det mange preferanser, men i bunn og grunn handler det om å få en madrass som vil gi ryggsøylen den mest optimale støtten mens man sover. Hvis man enten synker for langt ned i madrassen fordi den er for myk, eller ikke synker nok ned i madrassen fordi den er for hard, påvirker det hvor mye ryggsøylen er støttet, så valget er ikke uviktig. 

Den siste tingen som er viktig å tenke på i forhold til madrassen man velger er hvilken sovestilling man ligger i, og her kan man også skyte inn at hvor varm man er mens man sover også spiller inn her. Det å sove på ryggen eller siden krever andre kvaliteter fra madrassen enn hvis man sover på magen for eksempel, så det skal man tenke over når man kjøper madrass.