Aktiviteter til utebursdagen

Aktiviteter til utebursdag

Som jeg sa på forsiden: vi sitter stadig mer innendørs og blir som følge av det mindre og mindre aktive. Dette gjelder både barn og voksne, og i så måte er det på høy tid å slå et slag for å bruke naturen mer!

Følg oss på Facebook

Bursdagsfeiringene i dag har forandret seg stort i forhold til tidligere, og nå er det ofte bowlinghaller, kinoer, lekeland, badeparker og gudene vet hva som dominerer bursdagsbildet for barna våre. Det er naturligvis helt okei å feire på denne måten, og folk står da helt fritt til å arrangere bursdagene slik som de selv vil.

Hvis du derimot er lei av disse bursdagene og de kostnadene de medfører og kanskje har lyst til å prøve noe helt nytt, da kan en utebursdag være midt i blinken!

Du lurer kanskje på hvordan en slik bursdag skal kunne arrangeres? Bare slapp helt av: det er massevis av morsomme aktiviteter man kan fikse for barna, og du vil bli overrasket over hvor gøy de synes det er!

Så: jeg skal vise deg forskjellige aktiviteter til utebursdagen, så da er det bare for deg å begynne planleggingen og kjøpe inn pølser i brød!

Forslag til aktiviteter til utebursdagen

Det er om å gjøre å gjøre det litt enkelt! Du trenger ikke sette hele verden på hodet for å lage den perfekte bursdagen, og det hele er nokså ukomplisert. Du trenger minimalt med utstyr og selve feiringen blir derfor praktisk talt gratis – med unntak av snopet da!

Heng med videre!

1. Tårn av kubber

Har du noen vedkubber liggende å slenge? Bruk kubbene og la barna ha konkurranse om hvem som klarer å bygge det høyeste tårnet! Spennende og morsom lek, og det kan være lurt å ha en stol eller noe annet som de kan få stå hvis de bygger skikkelig høyt. Pass på sikkerheten da!

2. Rebussti

Bor dere i nærheten av skogen? Da har du muligheten til å lage en rebussti med morsomme oppgaver som barne kan løse. Heng oppgaver på forskjellige steder langs stien og send barna ut i puljer på to eller tre stykker. Det kan spørres om alt mulig fra barne-tv til navnet på statsministeren. Litt forarbeid kreves, men det blir garantert skikkelig morsomt!

3. Styr blindebukken

Ikke helt korrekt navn kanskje, men det var det beste jeg kom på. Del opp i grupper og la den ene i gruppen få et skjerf foran øynene. Blindebukken kan snurres rundt et par ganger men det er ikke helt nødvendig. Deretter får blindebukken en ball som skal legges i en bøtte eller eske, og det er de andre deltakerne på laget som skal styre personen. Her skal det kun brukes muntlige instrukser og dette er en sikker vinner! Pass bare på at underlaget er jevnt slik at ikke noen faller og slår seg.

4. Balanselek

Balansering er noe de fleste barn synes er morsomt, men har de noen gang balansert på et tau? Slakk line kan være skikkelig utfordrende, og her kan barna konkurrere om hvem som kommer lengst. Man kan balansere på stort sett alt, og en plankebit eller et trestamme kan også brukes. Utfordrende og bra for koordinasjonen!

5. Kastelek3
Veldig mange har vært på tivoli og der er det jo som kjent populært å kaste ball på hermetikkbokser. Dette kan man naturligvis gjøre ute i bursdagen, og man kan kaste på hva som helst – så lenge det lar seg stable oppå hverandre. Man kan også sette opp en bøtte eller en kasse som barna skal prøve å treffe med ball eller stein.

6. Mørkegjemsel

Hvis barnet har bursdag på den tiden av året hvor det blir litt mørkt, så er mørkegjemsel skikkelig morsomt og spennende! Bli enig om et avgrenset område og vær gjerne med som dommer.

7. Hinderløype

Hvis du har muligheten til det kan du lage en hinderløype til barne. La de klatre over veltede trær, komme seg fra et punkt til et annet ved å henge i et tau, krype under et eller annet etc. Bare fantasien setter grenser, og når ungene får brukt kroppen blir det ekstra stas!

8. Skattejakt

Lag et skattekart som ungene får utdelt. Du kan godt lage flere, men det går også an med kun ett. Kanskje kan du gjemme godteriposene på lure plasser og krysse av på kartet hvor de ligger? Dette blir garantert å slå an, og så får de samarbeide om et felles gode!

9. Tenn et bål

Noen ganger holder det rett og slett bare å tenne et bål og la barna være ute i frilek. Når barn for muligheten til det og ting ligger til rette så elsker de å finne på ting med hverandre. Du kan være bålvakt og kanskje grille pølser som du deler ut til barna etter hvert som de blir sultne. Veldig koselig for både barn og voksne!

Sjekk de spennende lekene i videoen under!

Written by