Feire bursdag i skogen! Følg min 1-2-3 guide!

Feire bursdag i skogen

Har du lyst til å gi barnet ditt en helt spesiell bursdag som samtidig er noe helt utenom det vanlige? Hvorfor ikke feire bursdag i skogen!

Norge er et langstrakt og til tider grisgrendt land, og selv om det høres negativt ut så er det jo naturligvis ikke det: at vi bor i nærheten av skauen gir oss noen unike muligheter når det kommer til bursdagsfeiringen!

Nå har du virkelig muligheten til å gjøre bursdagen til barnet ditt til noe helt spesielt og som aldri kommer til å glemmes!

Hva gjør du?

Jo, hvis du skal gjøre det riktig bra så må det litt forberedelser til!

Videre skal jeg komme med forslag til noen aktiviteter som vil gjøre bursdagen skikkelig morsom for både hovedpersonen og gjestene, så her er det bare å lese videre!

Følg oss på Facebook

Aller først

Jeg vil starte med å anbefale at du inviterer foreldrene til barne med på denne turen. Dette sørger for at det blir en koselig sosial setting, og så kan du få flere til å hjelpe deg med selve arrangementet. Hvis det er flere barn som har bursdag i samme tidsperiode kan det for eksempel være lurt å arrangere sammen.

Men som sagt: foreldrene bør være med ettersom det kan bli litt styr å holde kontroll på alle ungene! Finn en fin plass med et romslig område og finn ut om du kan arrangere bursdagen der.

Når ungene kommer på bursdagen, naturligvis kledt for anledningen, kan det være greit å ha en liten prat med dem hvor du sier at de skal respektere naturen, samt helsen og sikkerheten til hverandre. Du kan også be foreldrene ta med en liten matbit / matrett som dere kan dele på når det skal spises.

Så over til aktivitetene!

Magisk skog bursdag
Skogen kan være skikkelig magisk og et supert sted å feire bursdagen!

Bueskyting

Bueskyting er noe som hører barndommen til og som er skikkelig spennende for de små! Du kan enten lage en god gammeldags bue av greiner eller du kan kjøpe en bue og noen piler på en sportsforretning. Husk på at det ikke trenger å koste all verden, og at det slett ikke er nødvendig at det er profesjonelt utstyr.

Kjøp blinker eller lag en blink på en isoporplate og la ungene fyre løs. Husk på at det må være voksne til stede under denne aktiviteten.

For de litt større barna går det kanskje an å ha luftgeværskyting, men det får være opp til deg å vurdere.

Smi en tryllestav eller lag en fjellstav

Magí er noe barn bestandig er fascinert av og det er garantert mange som har sett både Harry Potter og mange andre magiske filmer. Kanskje kan dere ha en konkurranse om hvem som lager den fineste tryllestaven? Ha klare noen treemner slik at du slipper å bruke tid på dét under selve feiringen.

En fjellstav kan selvsagt også være suveren å ha for barna, og hvis du har tilgang til litt tykkere emner kan du gjøre klar disse, og hugge dem til med en øks. La barna få ta med seg en kniv i bursdagen og la dem finpusse fjellstaven sin.

Barn elsker jo å smi med kniver, og dette er noe de selvsagt skal lære seg. Hvis dem hvordan de skal smi bort fra kroppen og hold litt avstand mellom barna. Et par voksne er greit å ha sammen med seg, i tillegg til noen plaster for de som skulle være litt uheldig.

Gå ut i skogen

Lek en fantastisk variant av gjemsel i skogen, bygg små hytter eller gjemmesteder og finn kamuflasje som kan brukes til å skjule seg. Lær barna å bevege seg stille gjennom skogen slik at de unngår å bli fanget av jegerne! Klarer de å lure dem? Kanskje kan en voksen være jeger?

Etterpå kan man lære ungene å lage et bål og kanskje grille noen deilige marshmellows over varmen.

Skattekart skattejakt bursdag
Et skattekart må til hvis det skal være skattejakt!

Skattejakt

En skattejakt er aldri feil, og her kan du virkelig slå deg løs med spor og hint. Kanskje kan barna komme innom deg for å få nye hint når de har kommet et stykke på vei, eller kanskje det kan være like lurt å lage et enkelt kart? Her har du mange muligheter og du må naturligvis også lage en skatt som de vil sette pris på! Tør vi foreslå litt snop?

Mer magi i skogen

Lag en historie om en fe som en gang gikk i disse skogene og følg tryllestøvet til dit hvor de magiske skapningene i skogen bor! Når du kommer frem kan du kanskje satt frem en kjele der hvor det koker med magisk trylledrikk (farget med kontitorfarge eller noe slikt)? Kanskje kan dere bygge ørsmå hus til feene som de kan bo i?

Mulighetene er mange så her er det bare å la fantasien løpe løpsk!

Hva med mat?

Hvis det skal være voksne til stede så kan det som sagt være greit at alle bidrar litt. Lag et bål hvor det kan grilles pølser, og ikke gjør det så vanskelig. Litt snop som potetgull og popcorn hører vel også med, men husk på å lær barna at de skal rydde opp etter seg og ikke la noe søppel ligge igjen!

Lykke til og del gjerne saken med dine venner!

Written by