Utebursdag vinter – les mine tips her!

Utebursdag vinter aktiviteter

Har du barn som har bursdag på vinteren? Er du lei av all støyen og rotet som følger med en innebursdag, og har lyst til å prøve noe annet? Da kan en utebursdag på vinteren være akkurat den løsningen du er ute etter!

Følg oss på Facebook

Vinteren er en fantastisk tid og hvis du har lyst til å arrangere bursdagen utendørs har du noen fantastiske muligheter til å skape en suveren ramme rundt den flotte dagen!

Husk på: det er enklere enn hva du skulle tro og du får en bursdagsfeiring som kommer til å bli husket. Videre skal jeg komme med noen tips til aktiviteter til utebursdag på vinter, så hvis dette er noe du er interessert i er det bare å lese videre.

Aktiviteter utebursdag vinter

Det er ingenting som er koseligere enn når det lune vintermørket senker seg over den flotte naturen vi er omgitt av, og hvis man kan feire bursdagene ute kan man gjøre det hele til en veldig koselig situasjon. Har man et bål og noen hodelykter blir stemningen garantert god, og videre skal jeg komme med noen tips til hva du kan ha til aktiviteter på utebursdag på vinteren.

Forslag til vinteraktiviteter

* Har du et sted hvor ungene kan gå på skøyter? Kanskje er ballbingen gjort om til skøytebane?

* Ski! La barna spenne på seg ski og kjøre ned en bakke. Du kan til og med lage orgeltramp og et hopp. Orgeltramp er kulekjøring, men at du har to rekker med kuler ned bakken – en rekke med kuler for hvert bein, slik at beina kjører over kulene annenhver gang, og at man derfor får en slags ‘trampebevegelse’.

* Å spille fotball i snøen kan være skikkelig gøyalt, og det brukte jeg å gjøre mye da jeg var mindre. Det var spesielt stas å stå i mål da! Sett opp en bane og noen enkle mål, og du vil få full aktivitet.

* Akebakke. Aking er jo veldig morsomt da! Lag en akebakke med svinger, hopp og full fart, og du vil da være sikret full fres i løypa.

* Refleksløype. Når det er mørkt ute kan man lage en refleksløype i skogen. Kanskje kan du også kombinere dette med noen spørsmål som henger på hver stasjon!

* Flaskebane. Dette er en god gammel klassiker som barn fortsatt synes er moro. Lag en bane som barna kan sende glassflasker ned etter.

* Byggekonkurranse. Hvis det er kram snø kan man ha en byggekonkurranse. Det kan være å bygge den fineste snømannen, en liten borg eller det høyeste tårnet. Bare fantasien begrenser!

Hvis du er usikker på hva du skal gjøre i forbindelse med aktiviteter så trenger du faktisk ikke å gjøre noe som helst! Å la barna få leke fritt går også helt fint, og ofte er kanskje dette det aller beste alternativet.

Det er også mange sommeraktiviteter som kan gjøres på vinteren, og du finner disse her.

Bål og mat

Et bål er et must når du skal ha utebursdag om vinteren, og dette kan være veldig greit både når det gjelder mat og varme for kalde, små kropper. Vet du om en gapahuk eller lavvo som er tilgjengelig i nærområdet? Da kan dette være en flott plass å arrangere bursdagen på. Inni lavvoen får man også god varme slik at ungene kan komme inn å varme seg ved behov. Man får også sjansen til å la ungene grille sine egne pølser på varmen, og det hele blir veldig koselig.

Kok gjerne med noen termoser med varm kakao som ungene kan kose seg med. Husk at du ikke behøver å gjøre det så veldig komplisert! I stedet for pølser kan du lage en suppe som du tar med og som du serverer i kopper til barna. Tomatsuppe er vel en sikker vinner?

Ha en fin feiring!

Written by